Swiper demo

Το online παιχνίδι είναι μία πραγματικότητα στη ζωή μας. Ήρθε να πλαισιώσει, αρχικά, το επίγειο και στη συνέχεια να το υπερκεράσει. Το παιχνίδι εξελίσσεται, οι δυνατότητες αυξάνονται, μαζί όμως με αυτές τις θετικές εξελίξεις, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε υπεύθυνα.

Δεν είναι ένα απλό μότο
Το υπεύθυνο παιχνίδι λοιπόν δεν είναι μία φράση κλισέ. Δεν είναι κάτι που γράφεται για να γράφεται. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας ενημερώσει για το υπεύθυνο παιχνίδι και στα παιχνίδια αριθμών του ΟΠΑΠ. Πολύ απλά, δίχως υπεύθυνο παιχνίδι σταματά η χαρά και ο παίκτης μπαίνει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Τα συναρπαστικά παιχνίδια ΟΠΑΠ
Ο επίγειος κολοσσός που πλέον είναι και στο διαδίκτυο προσφέρει αρκετά παιχνίδια αριθμών. Προϊόντος του χρόνου, νέα παιχνίδια μπαίνουν στη φαρέτρα της εταιρίας. Έτσι λοιπόν, είτε παίζετε online, είτε παίζετε στο επίγειο παιχνίδι μπορείτε να απολαύσετε τα εξής παιχνίδια:

 • Τζόκερ
 • ΛΟΤΤΟ
 • ΚΙΝΟ
 • SUPER 3
 • Πρότο
 • Extra 5
 • Power Spin

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν
Τα παιχνίδια είναι τόσο συναρπαστικά που μπορεί να παρασύρουν τον παίκτη. Πολλές φορές οι παίκτες χάνουν την αίσθηση του χρόνου ή ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζαν αρχικά στο παιχνίδι. Αυτά είναι δυνατά σημάδια ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει ή έχει ήδη ξεφύγει. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν;

ΟΠΑΠ Υπεύθυνο παιχνίδι
Ο ΟΠΑΠ προάγει το υπεύθυνο παιχνίδι και προστατεύει τους παίκτες του. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας υπάρχει συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στο υπεύθυνο παιχνίδι. Εκεί θα δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να μένετε πάντα προστατευμένοι και ασφαλείς μέσα σε ένα υπεύθυνο πλαίσιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Εμείς από τη μεριά μας θα αναφερθούμε σε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το υπεύθυνο παιχνίδι. Κρατήστε τα αυτά σαν μπούσουλα και να τα έχετε πάντα στο μυαλό σας, ιδιαίτερα αν πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη στάση σας απέναντι στα παιχνίδια. Ας τα δούμε λοιπόν συνοπτικά:

 • Η χαρά του παιχνιδιού: Το πρώτο και το πλέον σημαντικό. Δεν παίζετε ποτέ για το κέρδος. Αν έρθει ευπρόσδεκτο. Αν δεν έρθει δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά αν αυτό γίνει αυτοσκοπός, τότε δεδομένα υπάρχει πρόβλημα.
 • Ηλικιακό όριο: Αφού αναφερθήκαμε στο παιχνίδι ως… παιχνίδι (όπως πρέπει να είναι), ας δούμε και τα πλέον εξειδικευμένα, αλλά απαραίτητα, που πρέπει να γνωρίζετε. Μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια ΟΠΑΠ αν είστε πάνω από 18 ετών (για το επίγειο παιχνίδι) και αν είστε πάνω από 21 (για το online).
 • Χρονικά όρια: Μην ξεχνάτε να βάζετε όρια στον χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι σας. Η διάρκεια τρώει τον παίκτη. Αυτό είναι ένα πανάρχαιο μότο ανάμεσα στους παίκτες. Αν παίζετε αδιάκοπα κάποια στιγμή θα χάσετε. Αυτό είναι μαθηματικά δεδομένο, αφού μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η γκανιότα σε κάθε παιχνίδι που δρα πάντα κατά του παίκτη.
 • Χρηματικά όρια: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θέσετε όρια στα χρήματα που θα επενδύσετε στο παιχνίδι, αλλά και σε αυτά που θα κερδίσετε. Δηλαδή, θα πρέπει να βάλετε μέγιστο όριο καταθέσεων, μέγιστο όριο απωλειών, αλλά και μέγιστο όριο στα κέρδη. Μόλις φτάσετε κάποια από αυτά, τότε αυτόματα θα πρέπει να αποσυρθείτε από το παιχνίδι.
 • Διάλειμμα/Αποχή από το παιχνίδι: Αν δείτε ότι παίζετε αρκετά και το παιχνίδι είναι η κύρια δραστηριότητα της ζωής σας, τότε καλό θα είναι να δοκιμάσετε να κάνετε ένα διάλειμμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσει η σκέψη σας, να δείτε το παιχνίδι… απ’ έξω. Αφού το κάνετε αυτό θα μπορέσετε να δείτε και την παικτική σας συμπεριφορά με μία πιο ξεκάθαρη ματιά.
 • Τεστ Αυτοαξιολόγησης : Ένα άλλο εργαλείο προς την ίδια κατεύθυνση με την ανωτέρω επιλογή, είναι το Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο που έχει δομηθεί αποκλειστικά για το προβληματικό παιχνίδι και τον κίνδυνο εθισμού στον τζόγο. Από τα αποτελέσματά του θα καταλάβετε αρκετά αναφορικά με το που βρίσκεστε σχετικά με το παιχνίδι.
 • Αυτοαποκλεισμός : Είναι ακόμη μία επιλογή που σας προσφέρει ο ΟΠΑΠ. Μπορείτε να κάνετε Αυτοαποκλεισμό για διάφορες χρονικές περιόδους.Αν τον κάνετε επ’ αόριστο, τότε μπορείτε να τον ανοίξετε αφού παρέλθει ένας χρόνος από τη μέρα που τον κάνατε.Αν επιλέξετε αυτοαποκλεισμό για έναν μήνα, τότε ο λογαριασμός θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, αφού παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Παίξε υπεύθυνα – Μείνε ασφαλής
Το παιχνίδι είναι άκρως διασκεδαστικό. Ιδιαίτερα στα παιχνίδια αριθμών, όπου το αποτέλεσμα προκύπτει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η δράση είναι καταιγιστική και η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη.

Για να μπορέσετε όμως να απολαύσετε αυτήν την εξαιρετικά ευχάριστη ψυχαγωγία πρέπει να προσέχετε και να μένετε πάντα σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Το υπεύθυνο παιχνίδι πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό σας και εφόσον χρειαστείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Διότι το παιχνίδι είναι απολαυστικό μόνο όταν είναι υπεύθυνο.